12 missar när du bokar DJ

12 missar när du bokar DJ

Här är en lista på fallgropar när du bokar DJ.

 1. Brister i kommunikation:
  • Missförstånd kan uppstå om förväntningarna och kraven inte kommuniceras tydligt mellan arrangören och DJ:n. Det är viktigt att klargöra önskad musikstil, speltider och tekniska krav i förväg.
 2. Sista minuten bokningar:
  • Att boka en DJ i sista minuten kan leda till begränsad tillgänglighet och färre alternativ att välja mellan. Det kan också leda till att DJ:n inte har tillräckligt med tid att förbereda ett anpassat set.
 3. Ignorera DJ:ns expertis:
  • Att ignorera DJ:ns råd och expertis om musikval och uppbyggnad av spelningen kan leda till en mindre engagerande upplevelse. DJ:n har erfarenhet och förståelse för hur man skapar en atmosfär och en dansgolvskänsla.
 4. Inte ta hänsyn till utrustning och logistik:
  • Att inte diskutera och planera för den nödvändiga utrustningen och logistiken i förväg kan skapa tekniska problem på plats. Det är viktigt att förstå och försäkra sig om att rätt ljud- och ljusanläggning finns tillgänglig.
 5. Underskatta behovet av kontrakt och överenskommelser:
  • Att inte ha ett skriftligt avtal eller kontrakt kan vara riskabelt. Det kan leda till oklarheter om ansvar, betalning och avbokningsvillkor. Ett tydligt kontrakt skyddar både arrangören och DJ:n.
 6. Felaktig bedömning av DJ:ns stil och erfarenhet:
  • Att inte matcha DJ:ns stil och erfarenhet med evenemangets krav kan resultera i en diskrepans mellan förväntningarna och verkligheten. Det är viktigt att välja en DJ som är lämplig för den specifika typen av event.
 7. Bortse från publikens preferenser:
  • Att inte ta hänsyn till publikens smak och preferenser kan leda till att musiken inte anknyter till målgruppen, vilket kan påverka stämningen och engagemanget negativt.
 8. Budgetmässiga orealistiska förväntningar:
  • Att ha orealistiska förväntningar om vad som kan levereras inom en given budget kan begränsa valmöjligheterna och påverka kvaliteten på DJ-tjänsten. Det är viktigt att ha realistiska förväntningar och vara beredd att investera i en professionell DJ-upplevelse om det krävs.
 9. Brist på backup-plan:
  • Att inte ha en plan för att hantera oväntade tekniska problem eller sjukdom hos DJ:n kan leda till kaos på evenemanget. En backupplan bör alltid övervägas.
 10. Oklara avtal om speltider:
  • Att inte tydligt fastställa speltider och eventuell förlängning kan leda till förvirring och överraskande avslut på evenemanget.
 11. Användning av Spotify-listor för dansmusik:
  • Att förlita sig på Spotify-listor istället för en professionell DJ kan begränsa variationen och anpassningen av musiken till publiken. Spotify-listor saknar ofta de sömlösa övergångarna och interaktiviteten som en professionell DJ kan erbjuda.
 12. Negativa effekter av Spotify-listor:
  • Användning av Spotify-listor kan leda till avbrott mellan låtar, brist på anpassning till publikens önskemål, och i vissa fall juridiska problem om rättigheterna till musiken inte är korrekt hanterade. Det kan även påverka den övergripande stämningen och dansgolvskänslan negativt om musiken inte är professionellt blandad och anpassad.

Planerar du fest? Ta kontakt med oss om du vill diskutera vad vi kan göra för just ditt event.
Vi erbjuder erfarna DJ:s, musiker, underhållning och teknik till ditt event.

Med vänligt nöje,

Grundare och professionell DJ

Kontakt:
Party Stockholm Events
Mobil: +46 (0) 736779427
Hemsida: https://www.partystockholm.se
Sociala medier:
Instagram Facebook | Google

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*