Shakira The Dancing Queen

shakira the dancing queen

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, helt enkelt känd som Shakira, är en colombiansk sångerska, låtskrivare, dansare och skådespelerska. Shakira föddes den 2 februari 1977 i Barranquilla, Colombia, och började sin musikkarriär i ung ålder och blev snabbt berömmelse i Latinamerika och den spansktalande världen. Hon är känd för sin unika och energiska dansstil, som kombinerar inslag av magdans, traditionell latindans och samtida pop- och hiphopstilar.

Shakiras arv spelar en viktig roll i hennes musik och hennes dansstil. Hennes far är av libanesisk härkomst och hennes mor är av spanska och italienska härkomst. Denna mångkulturella bakgrund är tydlig i hennes musik, som ofta innehåller inslag av arabisk och medelhavsmusik, såväl som traditionella colombianska och latinamerikanska rytmer.

En av de mest utmärkande delarna av Shakiras dansstil är hennes användning av magdansrörelser. Shakira började studera magdans i ung ålder, och det har blivit en signatur del av hennes framträdanden. Hon införlivar ofta magdansrörelser i sin koreografi, som att bölja höfterna och släta i bålen. Förutom magdans innehåller Shakiras dansstil också element av traditionell latindans, som salsa och merengue, samt samtida pop- och hiphopstilar.

Shakiras karriär började vid 13 års ålder, med hennes första album, ”Magia”, som släpptes 1991. Sedan släppte hon ytterligare fem album på spanska, innan hon släppte sitt första engelskspråkiga album, ”Laundry Service” 2001, vilket var en enorm kommersiell framgång och etablerade henne som en stor aktör på den internationella musikscenen.

Under hela sin karriär har Shakira sålt över 140 miljoner skivor världen över och har vunnit ett flertal priser, inklusive tre Grammy Awards, fyra Latin Grammy Awards, sju Billboard Music Awards och många andra. Hon är också känd för sina filantropiska insatser, särskilt hennes arbete med utbildning och barns rättigheter genom sin välgörenhet, Barefoot Foundation.

Sammanfattningsvis är Shakira en colombiansk sångerska, låtskrivare, dansare och skådespelerska som blev berömd i Latinamerika och den spansktalande världen. Hennes unika och energiska dansstil kombinerar element av magdans, traditionell latindans och samtida pop- och hiphopstilar. Hennes arv, som inkluderar libanesiska, spanska och italienska härkomster, spelar en betydande roll i hennes musik och dans. Under hela sin karriär har Shakira sålt över 140 miljoner skivor världen över och vunnit ett flertal priser, förutom att vara känd för sina filantropiska insatser.

Planerar du fest? 
Din budget kanske inte tillåter att boka Shakira på ditt event men låt oss föreslå ett grymt dansnummer med professionella dansare från Party Stockholm Events som liknar det Shakira gör på sina konserter, som överraskning till dina gäster!

Boka professionell dansshow till bröllopsfest, födelsedagsfest, företagsfest

Ta kontakt med oss om du vill diskutera vad vi kan göra för just ditt event.


Med vänligt nöje,

Kontakt:
Party Stockholm Events
Mobil: +46 (0) 736779427
Hemsida: https://www.partystockholm.se
Sociala medier:
Instagram Facebook | Google

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*